Så har jeg lavet remoulade. Det er vel også en slags syltning. Hvis du ikke har prøvet, kan det anbefales. Det smager lækkert og så for man udnyttet de grønne tomater der alligevel ikke når at blive røde i år. (Hvis man har sådan nogle). Det er vist 3 år siden jeg sidst lavede det. Dengang kunne mine børn ikke lide det, men det kan jeg jo håbe de har glemt nu!!
Her er opskriften, hvis du har lyst at prøve:
1 kg. grønne tomater
1½ kg. squash
½ kg. løg
1 spsk groft salt
Kogelage: ½ l. vand
1½ dl. eddike
Sauce: 3/4 l. eddike
3/4 kg. sukker
35 g. sennepspulver
3 tsk. karry
75 g. mel
½ tsk. atamonpulver eller 1 tsk flydende atamon
Grøntsagerne renses og finhakkes (food-processor). Røres med salt og står til det væsker. Væden hældes fra og grøntsagerne koges 20 min. med vand og eddike. Væden hældes atter fra og grøntsagerne tilsættes eddike, sukker, sennepspulver, karry og mel. Det hele bringes i kog under omrøring og koger 20 min. under fortsat omrøring.
Tilsættes atamon og fyldes i atamonskyllede glas, der straks lukkes.
Remouladen tilsættes cremefraiche eller mayonnaise efterhånden som det skal bruges. Jeg foretrækker selv mayonnaise, da det bliver lidt blødere i smagen.
God fornøjelse.
Jeg er desværre heller ikke god til eddike, så den reoulade går nok ikke lige ind her. Ærgeligt, for her var ellers en god mulighed for at få brugt noget af havens overflod af squash.
SvarSlet